SUA informează oficial ONU privind retragerea din Acordul de la Paris

184
SUA informează oficial ONU privind retragerea din Acordul de la Paris - sua-1572966521.jpg

Articole recomandate

SUA au informat oficial ONU privind ieșirea lor din Acordul de la Paris privind combaterea schimbării climatice, decisă în 2017 de Donald Trump, a anunțat șeful diplomației americane Mike Pompeo, relatează AFP.

Această etapă-cheie, care nu putea interveni mai devreme din cauza unei clauze înscrise în text, presupune un termen de un an înainte ca Washingtonul să poată ieși efectiv din Acord.

"Astăzi (n.r. - luni), SUA încep un proces de retragere din Acordul de la Paris. Conform termenilor acordului, SUA au înaintat o notificare oficială privind retragerea lor la ONU. Retragerea va fi efectivă la un an după notificare", a precizat Mike Pompeo, într-un comunicat.

Plecarea nu va avea loc deci mai devreme de 4 noiembrie 2020, după viitoarele alegeri prezidențiale în SUA, în care Donald Trump candidează pentru un al doilea mandat.

Secretarul de stat american a invocat din nou "povara economică nedreaptă impusă muncitorilor, companiilor și contribuabililor americani de angajamentele luate de SUA în cadrul acordului". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3247 secunde