SUA: Donald Trump laudă eforturile Greciei pentru a depăși criza

178
SUA: Donald Trump laudă eforturile Greciei pentru a depăși criza - suadonaldtrumpjpeg-1508323065.jpg

Articole recomandate

Președintele american, Donald Trump, a salutat îndelung, ieri, primindu-l pe premierul elen Alexis Tsipras, lucrul "minunat" făcut de Grecia pentru a depăși dificultățile economice și financiare, relatează AFP.

"Avem încredere în Grecia", a declarat Donald Trump într-o conferință de presă organizată în grădinile de la Casa Albă, lăudând deciziile dificile luate de Atena în ultimii ani.

"Grecia a traversat o perioadă dificilă, dar au făcut un lucru fantastic pentru a reveni și se vor întoarce", a subliniat el, avându-l alături pe liderul grec. 

După șapte ani de strictă austeritate bugetară care a dus la pierderea unui sfert din PIB și la explozia șomajului, economia Greciei pare să vadă capătul tunelului cu o creștere așteptată de aproape 2% în 2017, dopată de un număr record de turiști în această vară.

Reafirmând sprijinul american pentru un plan responsabil de reeșalonare a uriașei datorii a Atenei, el a subliniat că o Grecie "puternică și în creștere" reprezintă un puternic potențial pentru investițiile americane.

La rândul său, premierul elen a lansat un apel la creșterea investițiilor americane pentru a ajuta țara să iasă din "această criză îngrozitoare". 

Întrebat despre afirmațiile foarte critice pe care le-a făcut în timpul campaniei prezidențiale americane la adresa lui Donald Trump, Alexis Tsipras a evitat un răspuns direct, insistând asupra importanței relațiilor dintre cele două țări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde