SUA cer Germaniei să trimită trupe terestre în Siria

200
SUA cer Germaniei să trimită trupe terestre în Siria - sua-1562545202.jpg

Articole recomandate

SUA au cerut Germaniei să sprijine lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI) cu trupe terestre pentru susținerea Forțelor democratice siriene (SDF) conduse de kurzi în nord-estul Siriei, relatează DPA. 


James Jeffrey, trimis special al SUA pentru Siria și coaliția anti-SI, vrea ca guvernul german să trimită instructori, experți în logistică și tehnicieni din cadrul Bundeswehr. 


"Vrem ca militarii din Germania să-i înlocuiască parțial pe soldații noștri", a declarat Jeffrey. El a spus că așteaptă răspunsul până la sfârșitul lunii. 


Forțele americane susțin alianța SDF care include miliția kurdă YPG și alte grupuri rebele. În martie, forțele SDF au cucerit ultimul bastion al SI în Siria, deși islamiștii radicali ai grupării au rămas activi "în subteran". 
Președintele american Donald Trump și-a anunțat în decembrie intenția de a-i retrage pe toți cei 2.000 de militari americani din nord-estul Siriei. El a dat mai târziu înapoi și a spus că circa 400 vor rămâne pentru a stabiliza regiunea kurdă, care se află la frontiera dintre Irak și Siria. 


SUA încearcă de atunci să asigure mai mult sprijin din partea celor 80 de state aliate în coaliția anti-SI, inclusiv a Germaniei, în contextul în care forțele SUA încep să se retragă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7106 secunde