SUA cer Coreei de Nord să pună capăt testelor balistice

106
SUA cer Coreei de Nord să pună capăt testelor balistice - suacoreea-1635085150.jpg

Articole de la același autor

SUA au îndemnat Coreea de Nord să pună capăt testelor de rachetă contraproductive și și-au exprimat speranţa că Phenianul va răspunde apelului la dialog lansat de Washington.

Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică de pe un submarin, determinând Consiliului de Securitate al ONU să se reunească în regim de urgenţă.

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, s-a întâlnit cu omologul său sud-coreean Noh Kyu-duk, după o întrevedere cu omologul lor nipon, la Washington.

El a calificat lansarea de marţi drept provocare şi a îndemnat Phenianul să înceteze testele sale de rachetă „îngrijorătoare şi contraproductive”.

„Sperăm că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) va răspunde pozitiv la eforturile noastre de sensibilizare”, a spus Kim în faţa jurnaliştilor la Seul.

Lansarea de marţi este cea mai recentă dintr-o serie de teste balistice efectuate recent de Coreea de Nord. Phenianul a efectuat recent mai multe teste, inclusiv cu o rachetă cu rază lungă de acţiune, o armă trasă dintr-un tren şi o rachetă prezentată ca hipersonică de către Coreea de Nord, provocând îngrijorare în rândul multor naţiuni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3891 secunde