SUA au testat cu succes un nou interceptor care va fi utilizat de scutul antirachetă

208
Forțele americane au efectuat cu succes un test crucial al unui nou interceptor de rachete produs de Raytheon Co, în largul Insulelor Hawaii, interceptor care va fi utilizat în cadrul sistemului american antirachetă amplasat în România.

Misiunea din largul coastelor Insulelor Hawaii a vizat doborârea unei rachete balistice cu rază medie de acțiune, a anunțat Agenția Pentagonului însărcinată cu apărarea antirachetă, informează cotidianul "The Daily Herald", în ediția online. Falsul focos nuclear a fost interceptat în cadrul unui scenariu de atac considerat mult mai realist.

"Informațiile inițiale arată că toate componentele au evoluat la parametrii concepuți, într-o interceptare foarte precisă", a anunțat Missile Defense Agency (MDA), într-un comunicat.

Richard Lehner, un purtător de cuvânt al Agenției, a refuzat să precizeze dacă exercițiul a încorporat ținte false, pe care inamicul le-ar putea utiliza pentru a in-duce confuzie, cunoscute sub numele de contramăsuri.

"Nu divulgăm prezența unor contramăsuri la niciunul dintre testele din domeniul apărării antirachetă", a precizat acesta într-un e-mail transmis publicației americane.

Statele Unite plănuiesc ca, până în 2020, să utilizeze versiuni modernizate ale sistemului Standard Missile-3 produs de Raytheon împotriva unor rachete capabile să efectueze un atac cu focoase chimice, biologice sau nucleare din partea unor state ca Iranul sau Coreea de Nord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3657 secunde