SUA au testat cu succes o rachetă intercontinentală. "Pentru a ne liniști aliații"

Miercuri, 02 Octombrie 2019
147
Armata americană a anunțat miercuri că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III lansată de la baza din Vandenberg, în California, potrivit AFP.


Racheta a parcurs circa 6.750 km, apoi s-a scufundat în atolul Kwajalein din Pacific, potrivit forțelor aeriene.


"Testul demonstrează că forța de descurajare nucleară a SUA este solidă, flexibilă, pregătită și bine adaptată pentru a contracara amenințările secolului XXI și pentru a ne liniști aliații", a precizat într-un comunicat comandamentul forțelor aeriene americane însărcinat cu activitatea de descurajare, Air Force Global Strike Command, potrivit Agerpres.


Armata americană a precizat totuși că acest test "nu este un răspuns sau o reacție la evenimente mondiale sau la tensiuni regionale".


Coreea de Nord a lansat miercuri ceea ce pare a fi o rachetă balistică mare-sol, a precizat statul-major sud-coreean, la o zi după anunțul organizării, sâmbătă, a unor discuții de lucru în domeniul nuclear între Phenian și Washington.


SUA au dedicat ani și miliarde de dolari dezvoltării de tehnologii pentru a intercepta rachete balistice.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4949 secunde