SUA anunță lansarea unui comandament militar american al spațiului

160
SUA anunță lansarea unui comandament militar american al spațiului - sua-1567204847.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump a anunțat, joi, lansarea unui comandament militar american al spațiului care va avea ca misiune să asigure supremația Statelor Unite, amenințată de China și Rusia, pe acest nou teren de război, relatează AFP. 


"Este un moment istoric, o zi istorică în care se recunoaște că spațiul este în centrul securității naționale și apărării Americii", a afirmat președintele Statelor Unite în cursul unei ceremonii la Washington, adăugând că "Spacecom se va asigura ca dominația americană în spațiu să nu fie amenințată niciodată".


Pentru Donald Trump, este vorba despre a combate inamicii SUA care atacă "sateliții americani atât de importanți pentru operațiunile de pe terenurile de război și pentru modul nostru de viață acasă". 


Acest nou comandament va superviza spațiul - sateliții și aeronavele la mare altitudine - ca un teren de luptă și va fi echivalentul Centcom, însărcinat cu operațiunile militare americane în Orientul Mijlociu. 


După Spacecom, Donald Trump a anunțat apropiata înființare a "Forței spațiului", care va deveni a șasea ramură a armatei americane, alături de armata terestră, US Navy, US Air Force, Marine Corps și paza de coastă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8709 secunde