Studiu. Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru COVID-19 nu sunt contagioși. Care este explicația

210
Studiu. Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru COVID-19 nu sunt contagioși. Care este explicația - virus-1589881015.jpg

Articole recomandate

Pacienții care sunt pozitiv pentru noul coronavirus după câteva săptămâni de când au fost declarați vindecați de COVID-19, par să nu mai fie contagioși, arată un studiu făcut în Coreea de Sud, potrivit Bloomberg.


Oamenii de știință de Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea de Sud au studiat probele luate de la 285 de supraviețuitori ai COVID-19 care au fost testați din nou pozitiv pentru noul coronavirus, după ce fuseseră declarați vindecați în urma unor teste negative.


Au aflat astfel acești pacienți nu au răspândit din nou boala, iar probele de virus colectate de la aceștia nu au putut fi cultivate în cultură, ceea ce indică că pacienții răspândea particule de virus neinfecțioase sau moarte.


O posibilă explicație a testelor pozitive de după vindecare este aceea că Cercetările făcute în ultima lună au arătat că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face distincția între particulele de virus moarte și cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greșită că cineva care este din nou testat pozitiv pentru virus rămâne contagios.


În urma acestui studiu, autoritățile medicale din Coreea de Sud nu vor mai considera contagioase persoanele declarate vindecate.


Autoritățile sud-coreene au declarat că, în conformitate cu protocoalele revizuite, oamenii nu ar trebui să mai fie obligați facă un nou test înainte de a se întoarce la muncă sau la școală, după ce au fost declarați vindecați și și-au încheiat perioada de izolare.


Unii pacienți care au fost infectați cu COVID-19 au fost testați din nou pozitiv chiar și la 82 de zile de la infectarea lor inițială. În aproape toate cazurile, analizele de sânge au arătat că oamenii au dezvoltat anticorpi împotriva virusului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8524 secunde