Stoltenberg și Lavrov nu au ajuns la un acord privind reluarea reuniunilor Consiliului NATO-Rusia

156
Stoltenberg și Lavrov nu au ajuns la un acord privind reluarea reuniunilor Consiliului NATO-Rusia - jensstoltenbergsergheilavrov-1455299825.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, au abordat la întrevederea lor de la Conferința de securitate de la Munchen și problema reluării dialogului în cadrul Consiliului NATO-Rusia, dar nu au reușit să ajungă la un acord, transmite Agerpres.ro.



"Dacă încep să intru în toate elementele legate de faptul că nu am reușit să convenim o reuniune, atunci cred că voi face și mai dificilă stabilirea uneia", a declarat Stoltenberg la conferința de presă ce a urmat discuției cu Lavrov.

Dar "trebuie să fim pregătiți să discutăm chestiuni dificile, asupra cărora suntem în dezacord", a adăugat secretarul general al NATO, subliniind totodată că orice discuție cu Moscova trebuie să abordeze conflictul din Ucraina.

Reuniunile în cadrul Consiliului NATO-Rusia, începute în anul 2002, au fost suspendate de către Alianță după anexarea Crimeii de către Rusia, în anul 2014. Reluarea acestui dialog este intens susținută de Germania, care invocă faptul că respectivele reuniuni ar putea contribui la evitarea înrăutățirii și mai mult a relațiilor dintre cele două mari puteri militare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5267 secunde