Stenograma discuției Trump-Zelenski va fi publicată în această seară

172
Stenograma discuției Trump-Zelenski va fi publicată în această seară - trump-1569423752.jpg

Articole recomandate

Conversația pe care președintele SUA Donald Trump a avut-o pe 25 iulie cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski și care a declanșat un scandal în SUA, în urma acuzațiilor că Trump l-ar fi îndemnat pe Zelenski ca autoritățile de la Kiev să-l investigheze pe fiul fostului vicepreședinte democrat Joe Biden, va fi publicată în această seară, a confirmat un purtător de cuvânt al liderului de la Casa Albă, citat de DPA.

"Vom publica transcriptul în această dimineață" (n.r. - ora SUA, orele serii la București), a declarat la postul Fox News purtătorul de cuvânt Hogan Gidley. El a precizat că stenograma va fi publicată într-o variantă needitată. "Președintele Trump nu a greșit cu nimic și nu are nimic de ascuns", a adăugat el.

Autoritățile ucrainene și-au dat de asemenea acordul pentru publicarea stenogramei convorbirii, iar duminică și președintele Trump a spus că este de acord cu publicarea acesteia, după ce democrații au susținut că el i-ar fi cerut lui Zelenski investigarea fiului fostului vicepreședinte Joe Biden.

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru o companie ucraineană din sectorul gazelor, în perioada când tatăl său, Joe Biden, era vicepreședinte al SUA în mandatul președintelui democrat Barack Obama. Respectiva companie ucraineană a fost ținta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupției. Dar Trump sugerează că motivul real al acestei cereri ar fi fost de fapt investigația condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreședintelui Biden.

Conversația telefonică avută de Trump cu Zelenski pe 25 iulie, interceptată de serviciile secrete americane, a fost urmată de un denunț intern al unui membru al acestor servicii, conform mass-media președintele american făcându-i omologului său ucrainean în această discuție o "promisiune" neobișnuită și încurajându-l în privința unei investigații asupra lui Hunter Biden.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3445 secunde