Statul Islamic lovește din nou, din uniforma polițiștilor. 31 de morți

191
Statul Islamic lovește din nou, din uniforma polițiștilor. 31 de morți - statulislamiclovestedinnou-1491392124.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 31 de persoane, printre care 14 polițiști, au fost ucise și peste 40 rănite în atacurile comise marți noaptea de membrii grupării Statul Islamic (SI) în orașul Tikrit, din nordul Irakului, au anunțat ieri surse medicale și din armata irakiană, transmite Reuters.


Militanții SI purtau uniforme de polițiști și au folosit o mașină a poliției pentru a intra în Tkrit, oraș situat la 175 de kilometri nord de Bagdad, a declarat colonelul de poliție irakian Khalid Mahmoud. Acesta a adăugat că au fost circa 10 atacatori, printre care doi kamikaze cu bombe.


Atacurile au vizat un punct de control al poliției și locuința unui ofițer superior, care a fost ucis împreună cu patru membri ai familiei sale.


Cei doi atacatori sinucigași și-au detonat vestele explozive în momentul în care au fost încercuiți de forțele de poliție, iar alți trei au murit în schimbul de focuri care a urmat.


Cinci militanți au scăpat și se pare că se ascund în Tikrit, iar Khalid Mahmoud a declarat că autoritățile locale au decis o interdicție de circulație pentru ziua de ieri.


Atacurile jihadiste din Tikrit survin pe fondul desfășurării unei ofensive susținute de forțele americane pentru a elibera orașul Mosul (225 de kilometri nord de Tikrit) de ultimele elemente ale SI.


Tikrit este regiunea natală a lui Saddam Hussein, fostul președinte irakian înlăturat de la putere în timpul invaziei americane din 2003 în Irak.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5216 secunde