Statul California, dat în judecată în legătură cu neutralitatea internetului

Luni, 01 Octombrie 2018, 16:32
162
Ministerul american al Justiției a dat în judecată statul California, susținând că o nouă lege cu privire la internet ratificată de guvernatorul californian Jerry Brown depășește autoritatea statului, informează DPA.

"Legea californiană ar pune piedici în mod ilicit abordării guvernului cu privire la internet în favoarea dereglementării", a explica Ministerul american al Justiției, într-un comunicat.

Guvernul american a anulat în decembrie prevederile federale privind neutralitatea internetului conform cărora toți furnizorii de conținut online se pot bucura de acces egal la web. Lipsa acestor măsuri le permite furnizorilor de internet să acorde acces prioritar organizațiilor care plătesc mai mult.

Susținătorii internetului liber argumentează că, dacă nu se respectă principiul neutralității, internetul va fi dominat de companiile mari și vocile mai mici vor fi excluse. California - gazda Silicon Valley și a numeroase companii de IT - spera să poată influența situația cu legea ratificată duminică de guvernatorul Brown și care restabilește acest principiu.

Pagina a fost generata in 0.3056 secunde