Statele Unite, pregătite să riposteze după atacurile din Arabia Saudită

Luni, 16 Septembrie 2019, 23:29
137
Statele Unite sunt pregătite să riposteze la atacurile asupra infrastructurilor de petrol saudite (pe care Washingtonul le pune pe seama Iranului), a afirmat, duminică, președintele american Donald Trump, informează AFP. 


"Aprovizionarea cu petrol a Arabiei Saudite a fost atacată. Sunt motive să credem că îl cunoaștem pe vinovat, suntem pregătiți să ripostăm în funcție de rezultatul verificărilor, dar așteptăm să auzim din partea regatului saudit cine crede că este sursa acestui atac și sub ce formă ar trebui să acționăm", a scris Donald Trump pe Twitter. 


Duminică, prețurile petrolului au crescut cu peste 15%, ca urmare a îngrijorării legate de aprovizionarea globală cu petrol și a creșterii tensiunilor în Orientul Mijlociu. 


Gigantul petrolier de stat saudit Aramco a anunțat că atacul de sâmbătă a redus producția cu 5,7 milioane de barili pe zi. 
Aramco nu a prezentat un calendar al reluării producției. O sursă apropiată a declarat, pentru Reuters, că revenirea la capacitatea completă de producție ar putea dura săptămâni, nu zile.
Pagina a fost generata in 0.2845 secunde