Statele Unite lovesc SI cu un lansator de rachete mobil amplasat în Turcia

235
Statele Unite lovesc SI  cu un lansator de rachete mobil amplasat în Turcia - atacstatislamic-1472995218.jpg

Articole recomandate

Forțele americane au lovit ținte ale grupării Stat Islamic (SI) în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia, cu un sistem de lansator de rachete mobil recent amplasat pe teritoriul turc, au informat responsabili americani, citați de AFP.

Dispozitivul lansator de rachete cu înaltă mobilitate (HIMARS) al armatei americane a vizat și atins vineri o unitate tactică și o clădire aparținând SI, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului central al Statelor Unite (CENTCOM), maiorul Josh Jacques.

Emisarul președintelui Barack Obama în lupta împotriva SI, Brett McGurk, a afirmat că armata americană i-a lovit pe jihadiști cu un sistem "recent amplasat".

Detașamentul, care permite Statelor Unite să lovească o țintă "cu un înalt grad de precizie și o rază de acțiune semnificativ mai mare", a fost amplasat în Turcia în sprijinul coaliției internaționale conduse de SUA, a precizat purtătorul de cuvânt.

"HIMARS este remarcabil în capacitatea sa de a reduce potențialele pierderi colaterale când atinge o țintă cu un unghi ridicat, are o undă de șoc relativ slabă în comparație cu rezultatul obținut și funcționează pe orice fel de vreme", a adăugat maiorul.

Ambasada SUA la Ankara a menționat pe Twitter că este vorba despre o "nouă etapă în cooperarea turco-americană în lupta împotriva SI".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5822 secunde