Statele Unite încep manevre militare comune cu 10 țări din sud-estul Asiei

Luni, 02 Septembrie 2019, 21:39
136
Statele Unite au început, luni, manevre militare comune fără precedent, alături de 10 țări din sud-estul Asiei, informează AFP. La exerciții participă opt nave, patru avioane de luptă și peste 1.000 de militari. 


Manevrele au început la o bază navală de la sud de stațiunea thailandeză Pattaya și se vor desfășura timp de cinci zile, în special în Golful Thailandei și în Marea Chinei de Sud, a comunicat ambasada americană de la Bangkok. 


Luna aceasta, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a participat la o reuniune regională cu reprezentanți de nivel înalt din 10 țări membre ale ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est) pentru a promova strategia președintelui Donald Trump în spațiul indo-pacific. Intenția Washingtonului este de a se opune Beijinului, în contextul conflictului comercial dintre Statele Unite și China. 


"Manevrele vor permite cooperarea pentru prioritățile comune în domeniul securității maritime regionale", a declarat viceamiralul Phil Sawyer, comandantul Flotei a 7-a a US Navy, marina militară a SUA. 
Pagina a fost generata in 0.3166 secunde