Statele UE acceptă ca noua Comisie Europeană să fie învestită fără comisar britanic

Luni, 25 Noiembrie 2019, 00:45
106
Ambasadorii statelor UE au acceptat ca noua Comisiei Europeană condusă de Ursula von der Leyen să-și înceapă activitatea pe 1 decembrie fără un comisar britanic, după ce guvernul de la Londra a refuzat până în prezent să propună un nume, transmite EFE. 


La reuniunea de vineri, ambasadorii celor 27 de state membre ale UE (fără Regatul Unit) au aprobat un text cu numele celor 27 de membri ai viitoarei Comisii Europene, care mai are nevoie și de votul favorabil al Parlamentului European, programat pentru miercuri. 


Întrucât Brexitul a fost amânat până pe 31 ianuarie, în virtutea tratatelor europene, Regatul Unit este obligat - la fel ca toate statele membre UE - să numească un comisar european. 


Cum Londra nu a dat curs unei cereri în acest sens adresate de Comisia Europeană, aceasta a deschis pe 14 noiembrie o procedură de infringement împotriva Regatului Unit și a dat Londrei termen până vineri la miezul nopții să răspundă favorabil, amenințând că, în caz contrar, va avansa în această procedură a cărei ultimă etapă este sesizarea Curții de Justiție a UE. 
Pagina a fost generata in 0.2187 secunde