Stare de dezastru din cauza Covid-19. Oamenii nu mai au voie să iasă pe stradă noaptea

262
Stare de dezastru din cauza Covid-19. Oamenii nu mai au voie să iasă pe stradă noaptea - coronavirus-1596438196.jpg

Articole recomandate

Statul australian Victoria a declarat stare de dezastru și a impus o interdicție de circulație pe timp de noapte în Melbourne, în cadrul celor mai stricte restricții adoptate până în prezent pentru a ține sub control răspândirea Covid-19.


Melbourne, al doilea cel mai mare oraș din Australia, aflat deja sub un ordin ca oamenii să stea acasă, nu reușește să țină boala sub control, iar numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a atins un nivel record săptămâna trecută.


Duminică, statul Victoria a raportat 671 de cazuri de infecții, unul dintre cele ridicate niveluri, și șapte decese. Numărul mare de cazuri de transmitere comunitară și cu origine necunoscută au obligat autoritățile să ia noi măsuri, care vor fi valabile 6 săptămâni, potrivit stirileprotv.ro.


"Actualele reguli au evitat alte mii și mii de cazuri zilnice, mii de oameni spitalizați și mai multe tragedii decât am văzut. Dar acestea nu au funcționat suficient de rapid", a declarat vicepremierul statului Victoria, Daniel Andrews.


Începând de duminică, în Melbourne a fost impusă o interdicție de circulație de la 8 p.m. la 5 a.m., oamenii având voie să plece de acasă doar la serviciu sau pentru a avea grijă de cineva.


Noile restricții limitează timpul pe care locuitorii din Melbourne îl pot petrece pentru a face mișcare în spațiu liber sau pentru cumpărături esențiale. Toate școlile vor trece la sistemul de învățare de la distanță, începând de miercuri.


Supermarketurile vor rămâne deschise, iar restaurantele, care deja nu aveau permisiunea să funcționeze în spații închise, vor putea continua serviciile de comenzi și livrări.


Guvernul federal susține măsurile din Victoria, premierul Scott Morrison afirmând pe Facebook că sunt "regretabile dar necesare" pentru a opri răspîndirea pandemiei.


Ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt, a afirmat într-un briefing de presă că guvernul federal susține măsurile "cu inima grea".


Australia a reușit mai bine ca alte țări să țină sub control răspândirea noului coronavirus, dar cu un cost economic mare. Țara a înregistrat aproximativ 18.000 de cazuri de coronavirus și puțin peste 200 de morți provocate de Covid-19, dar revenirea la creștere a numărului de cazuri în statul Victoria s-a dovedit dificil de controlat.


Starea de dezastru conferă poliției atribute suplimentare pentru a se asigura că oamenii respectă indicațiile autorităților de sănătate publică.


Restricțiile referitoare la circulație și la activitățile de afaceri vor fi mai puțin stricte în restul statului, față de Melbourne. Andrews a spus că noi restricții referitoare la activitățile de afaceri din Victoria vor fi anunțate luni.


În statul vecin New South Wales, cel mai populat din Australia, au fost raportate duminică 12 cazuri de infecții cu noul coronavirus, iar statul recomandă acum cu fermitate folosirea măștilor în spațiile publice.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7182 secunde