Stare de alertă în Hawaii. Oraș acoperit de ape!

189
Stare de alertă în Hawaii. Oraș acoperit de ape! - unuraganseindreaptasprehawaiiiar-1535178041.jpg

Articole recomandate

Centrul uraganului Lane se apropie de arhipelagul hawaian, unde a provocat deja viituri, inundații și alunecări în cea mai mare dintre insule. Spre ușurarea locuitorilor și a turiștilor, furtuna formată în Pacific a continuat să slăbească în intensitate. Este acum de categoria 1 din 5. Vântul atinge totuși viteze între 120 și 150 de kilometri pe oră.

Zone întinse de pe insula principală a arhipelagului Hawaii au fost înghițite de ape după potopul adus de uragan. Mai mulți oameni au avut nevoie să fie salvați din mijlocul apelor care ajungeau până la brâu în cel mai mare oraș al insulei.



Meteorologii au declasat uraganul de la categoria 4 la categoria 1, dar avertizează că rămâne periculos din cauza ploilor torențiale pe care le aduce.

David Ige, guvernator Hawaii: Adăpostiți-vă. Asta este prima opțiune. Dacă simțiți că nu sunteți în siguranță, căutați adăpost într-unul dintre spațiile de urgență pe care le-am amenajat.

Kirk Caldwell, primar Honolulu: Lane, deși a fost declasat, ocupă o suprafață mare și este foarte umed și va rămâne în zonă o vreme pentru că se deplasează încet.

În timp ce insula principală se confruntă deja cu inundații mari, pe insula vecină Maui - înainte să ajungă ploile - au izbucnit incendii de vegetație. Focul s-a extins rapid, amenințând zone locuite, și cel puțin o persoană a ajuns la spital cu arsuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0661 secunde