Spital pentru tratarea epidemiei de coronavirus, închis

269
Spital pentru tratarea epidemiei de coronavirus, închis - dddd-1583148986.jpg

Articole recomandate

Orașul chinez Wuhan, aflat în centrul epidemiei de coronavirus, a închis primul dintre cele 16 spitale construite special și în mare grabă pentru tratarea persoanelor infectate, după ce ultimii pacienți au fost externați, a anunțat luni postul național CCTV, citat de Agerpres. Vestea închiderii a coincis cu o scădere accentuată a numărului de cazuri noi de coronavirus înregistrate în provincia Hubei și în capitala sa, Wuhan, însă China rămâne în alertă pentru persoanele care revin din alte țări în care s-a răspândit epidemia.

''Tendința în creștere rapidă a cazurilor de virus din Wuhan a fost controlată'', a declarat în cadrul unei informări de presă Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate din China. ''Focarele din Hubei, în afara orașului Wuhan, sunt temperate, iar provinciile din afara Hubei demonstrează o tendință pozitivă", a precizat el.

Virusul a apărut în Wuhan la sfârșitul anului trecut și de atunci a infectat peste 86.500 de persoane, majoritatea în China, în special în provincia Hubei. Coronavirusul s-a răspândit rapid în afara Chinei, fiind depistat în prezent în 53 de țări, unde s-au consemnat cel puțin 6.500 de cazuri și peste 100 de decese. Bilanțul epidemiei de coronavirus (Covid-19) a depășit luni pragul de 3.000 de decese la nivel mondial și continuă să aibă consecințe grave în întreaga lume, în special în Italia și Coreea de Sud.

Duminică, Hubei a raportat 196 de noi infecții, aceasta fiind prima dată după luna ianuarie când au fost consemnate mai puțin de 200 de cazuri noi într-o zi, a indicat luni Comisia Națională de Sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1561 secunde