Spital aruncat în aer. Tragedia s-a soldat cu 42 de morți

335
Spital aruncat în aer. Tragedia s-a soldat cu 42 de morți - spitalaruncatinaer-1470658133.jpg

Articole recomandate

O explozie devastatoare produsă luni dimineață la un spital din Quetta, în sud-vestul Pakistanului, s-a soldat cu 42 de morți, potrivit unui responsabil local, citat de AFP și DPA. Ministrul sănătății din provincia Balucistan, Rehmatullah Baloch, a declarat că majoritatea victimelor sunt avocați care au ajuns în grabă la spital, unde fusese adus Bilal Anwar Kasi, șeful Baroului din provincia Balucistan, ucis anterior într-un atac. Alți 50 de oameni primesc îngrijire în diferite spitale din zona orașului Quetta, dintre care unii sunt în stare critică.

"Bilanțul s-ar putea agrava"’, a spus un medic al poliției, Nur Baloch, care tratează răniții într-o clinică ce a fost bombardată.

Deocamdată nu se știe dacă în cazul exploziei de la spital este vorba despre un atentat sinucigaș sau despre o încărcătură explozivă ce fusese plasată în imobil, a afirmat Anwarul Haq, purtător de cuvânt al guvernului local din Balucistan. Ministrul de interne al acestei provincii, Sarfraz Bugti, a estimat că probele preliminare strânse de la locul exploziei sugerează că a fost vorba despre un atentat sinucigaș cu bombă.

Postul de televiziune în limba urdu Geo News a anunțat că deflagrația a avut loc la ora locală 09:50 (05:20 GMT), în apropierea intrării secției de primiri urgențe a spitalului din Quetta, reședința provinciei Balucistan. Atacul nu a fost deocamdată revendicat, informează site-urile de știri din străinătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8501 secunde