Sondaj în Germania

SPD, în scădere în intențiile de vot după alegerea noii conduceri

Marţi, 10 Decembrie 2019, 02:05
178
Sprijinul alegătorilor germani pentru Partidul Social Democrat (SPD) a scăzut după ce membrii formațiunii au desemnat, săptămâna trecută, la conducere un tandem de stânga sceptic față de rămânerea în guvernul de mare coaliție cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, indică un sondaj de opinie publicat, sâmbătă, transmite Reuters. 


Vineri, congresul SPD i-a mandatat pe noii lideri, Saskia Esken și Norbert Walter-Borjans, să discute cu partenerii de coaliție despre continuarea guvernării, stabilind unele condiții - investiții în infrastructură, măsuri mai dure de mediu și o creștere a salariului minim -, mai puțin ambițioase decât doreau unii membrii cu orientare mai la stânga. 


Sondajul Forsa publicat sâmbătă arată SPD la 11% din intențiile de vot, în scădere cu trei puncte procentuale față de săptămâna anterioară și ajuns din nou la cel mai coborât nivel, înregistrat în iunie, după emisia anunțată de fosta lideră Andrea Nahles în urma rezultatului dezastruos în alegerile pentru Parlamentul European. 


Același sondaj îi plasează pe conservatorii lui Merkel la 28% (+1%), în timp ce Alternativa pentru Germania (AfD) înregistrează tot o creștere de un punct procentual, ajungând la 14%.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2022 secunde