Spaniolii cer ABOLIREA MONARHIEI, după abdicarea regelui Juan Carlos

127
Spaniolii cer ABOLIREA MONARHIEI, după abdicarea regelui Juan Carlos - spainantimonarchy-1401792166.jpg

Articole recomandate

Abdicarea regelui Juan Carlos al Spaniei a stârnit manifestații în toată țara. Oamenii au ieșit în stradă pentru a cere abolirea monarhiei și transformarea Spaniei în republică.

Activiștii au luat cu asalt străzile Barcelonei pentru a cere instaurarea republicii. Catalanii nu mai găsesc nicio justificare monarhiei și cred că abdicarea regelui Juan Carlos este momentul potrivit pentru o schimbare majoră a formei de guvernământ.

"Sunt aici pentru a susține republica, noi tinerii am ieșit în stradă pentru a spune tuturor ce model de guvernare ne dorim. Fără niciun dubiu ne dorim o republică", spune o persoană.  Creditat pentru tranziția Spaniei la democrație, regele Juan Carlos a pierdut din popularitate în ultimii ani, iar odată cu el și monarhia. Spaniolii își doresc să decidă singuri ce cale să urmeze țara de acum înainte. Altcineva susține: "Profităm de abdicarea regelui pentru a cere organizarea unui referendum care să stabilească dacă ne mai dorim să continuăm ca o monarhie sau ne dorim o republică".

Catalonia va mai organiza un referendum anul acesta, în luna noiembrie. Regiunea spaniolă vrea să-și dobândească independența față de Spania, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0749 secunde