Spania se întoarce la urne pentru a patra oară în patru ani

205
Spania se întoarce la urne pentru a patra oară în patru ani - spania-1568832397.jpg

Articole recomandate

Spania se va întoarce la urne la 10 noiembrie pentru a patra oară în patru ani, șeful guvernului socialist Pedro Sanchez nereușind să obțină sprijinul necesar pentru menținerea sa la putere, notează AFP. 


"Țara este sortită să organizeze noi alegeri la 10 noiembrie", a recunoscut Pedro Sanchez după ce a fost primit de regele Spaniei, Felipe al VI-lea. 


"Rezultatul consultărilor cu regele este clar: nu există nicio majoritate în Camera Deputaților care să poată garanta formarea unui guvern", a adăugat socialistul care a câștigat ultimul scrutin de la 28 aprilie, dar fără să obțină majoritatea absolută. 
Anterior, palatul regal anunțase că suveranul nu va propune un candidat la funcția de șef al guvernului, deoarece niciunul "nu beneficiază de sprijinul necesar pentru a obține votul de încredere în Camera Deputaților". 


Spania suferă de instabilitate de când sistemul bipartit s-a spart, în 2015, odată cu intrarea în Parlament a radicalilor de stânga din Podemos și a liberalilor din Ciudadanos. Parlamentul este și mai fragmentat după emergența formațiunii de extremă dreapta Vox la ultimele alegeri. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.554 secunde