Somalia: Bilanțul atentatului de la Mogadishu a crescut la 215 morți

166
Somalia: Bilanțul atentatului  de la Mogadishu  a crescut  la 215 morți - somalia-1508150504.jpg

Articole recomandate

Atentatul cu mașină-capcană comis, zilele trecute, în capitala Somaliei, Mogadishu, de presupuși membri ai organizației teroriste al-Shabab, s-a soldat cu cel puțin 215 morți și peste 350 de răniți, conform ultimului bilanț obținut de agenția EFE de la surse sanitare locale.

Conform presei, marea majoritate a victimelor sunt civili, în principal vânzători ambulanți care își comercializau produsele pe standuri amplasate pe una dintre cele mai frecventate artere ale orașului.

Spitalele locale, care duc lipsă de sânge și medicamente, sunt depășite de situație și probabil numărul morților va crește. 

Gruparea al-Shabab, care s-a afiliat în anul 2012 rețelei al-Qaida, controlează o parte din centrul și sudul țării și are ca obiectiv crearea unui stat islamic în Somalia. Această țară trăiește în război și haos din anul 1991, când a fost înlăturat de la putere dictatorul Mohamed Siad Barré, nici până în prezent, Somalia neavând un guvern funcțional și este divizată între diferitele clanuri armate și grupări islamiste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3742 secunde