ȘOCANT / Copil kamikaze mort după ce și-a activat centura cu explozibili

118
ȘOCANT / Copil kamikaze mort după ce și-a activat centura cu explozibili - bokoharam-1485866708.jpg

Articole recomandate

O fetiță de aproximativ 10 ani a murit într-o tentativă de atentat sinucigaș în nord-estul Nigeriei, după ce și-a activat centura cu explozibili la apropierea forțelor de securitate, a informat un membru al milițiilor civile, relatează AFP.


Ea ''s-a apropiat de campamentele militare și a încercat să traverseze șoseaua în direcția taberei de persoane strămutate'', a relatat Musa Ahmad, care lucrează în sprijinul armatei nigeriene împotriva grupării islamiste Boko Haram. 


''Soldații i-au ordonat să se oprească, dar ea i-a ignorat. Au amenințat că vor trage asupra ei și atunci fetița s-a supus ordinelor și și-a ridicat hijab-ul. Avea explozibili asupra sa, pe care i-a activat și a explodat'', a explicat Ahmad.


Atacul, care a avut loc luni la prânz în localitatea Banki, în statul Borno, la frontiera cu Camerunului, nu s-a soldat cu victime în afară de fetița kamikaze.


Mii de civili și-au găsit refugiu în Banki, la 130 km de capitala statului Borno, Maiduguri, locul de origine al grupării Boko Haram, a cărei insurecție s-a soldat cu peste 20.000 de morți și peste două milioane de persoane strămutate începând din 2009.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4795 secunde