Șoc în lumea creștină: Papa Benedict al XVI-lea demisionează

431
Șoc în lumea creștină: Papa Benedict al XVI-lea demisionează - papabenedict-1360581194.jpg
Anunț istoric: Papa Benedict al XVI-lea va demisiona pe 28 februarie. Înaltul pontif a făcut anunțul personal, în limba latină, în timpul slujbei de canonizare a martirilor de la Otranto.

Papa Benedict al XVI-lea va demisiona la sfârșitul lunii februarie, în urma unor "evenimente neașteptate", au anunțat reprezentanții Vaticanului, potrivit BBC.

Papa, în vârstă de 85 de ani, a făcut anunțul personal, în limba latină, în timpul slujbei de canonizare a martirilor de la Otranto.

"Papa a anunțat că va renunța la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi.

Momentan nu sunt cunoscute motivele care l-au determinat pe Papa Benedict al XVI-lea să renunțe la pontificat, scrie presa italiană.

În aceste condiții va fi organizat un conclav pentru desemnarea unui nou suveran pontif.

Joseph Aloisius Ratzinger a devenit Papa Benedict al XVI-lea în aprilie 2005, în urma morții Papei Ioan Paul al II-lea.

Ultimul papa care a demisionat a fost papa Gregory XIII (1406–1415), pentru a pune capăt unei schisme. Și Papa Ioan Paul al II-lea a scris o scrisoare de demisie, în cazul în care s-ar fi imbolnavit cu o boală incurabilă sau dacă i se întâmpla ceva care l-ar fi împiedicat să-și îndeplinească sarcinile.

Au mai abdicat, de asemenea, Clemente I, suveran Pontif intre anii 88 si 97 și Celestino al V-lea (august - decembrie 1294).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Încă un liberal în conflict cu Antonescu
Luni, 28 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Directorul CNADNR a demisionat
Pagina a fost generata in 0.3844 secunde