Skype, scandal fără precedent în Franța

154
Skype, scandal fără precedent în Franța - windowsskype-1363109530.jpg

Articole recomandate

Autoritățile franceze au cerut procurorilor să înceapă o anchetă privind Skype, serviciul de apeluri audio și video pe internet deținut de Microsoft, deoarece compania nu s-a înregistrat ca operator de comunicații electronice, potrivit New York Times. Cazul este reprezentativ pentru o problemă importantă, respectiv ce anume este un operator de telefonie în era comunicațiilor prin internet. Autoritatea franceză de reglementare în domeniul comunicațiilor, Arcep, a precizat într-un comunicat că a cerut în repetate rânduri Skype Communications, înregistrată în Luxemburg, "să se declare operator de comunicații electronice", iar compania nu a reacționat.

Statutul de operator de telecomunicații presupune asumarea unor obligații legale, îndeosebi "asigurarea accesului la serviciile de urgență și implementarea unui sistem care să permită ascultarea convorbirilor de către autorități, în limitele legii", a continuat agenția. Skype este cel mai mare serviciu de comunicații pe internet, preluat de Microsoft de la eBay în anul 2011, pentru 8,5 miliarde de dolari. Autoritatea franceză a adăugat că, odată cu răspândirea smartphone-urilor, utilizatorii pot efectua apeluri pe Skype de pe telefonul mobil. "Practic, acest serviciu reprezintă furnizarea unui serviciu de telefonie publicului larg", se spune în comunicatul agenției. Legislația franceză nu impune operatorilor de telecomunicații să obțină vreo autorizație specială, ci numai să declare obiectul de activitate.

Contactat de New York Times, un purtător de cuvânt al Microsoft nu a comentat informațiile. Legislația UE nu descrie serviciile de comunicații pe internet drept operatori de telecomunicații. Stephane Richard, directorul general al France Telecom, a criticat Skype și alte companii similare deoarece s-ar bucura de un avantaj incorect în raport cu companiile tradiționale de telefonie, a căror infrastructură deservește și astfel de servicii rivale fără a obține vreun beneficiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Diverse : Noul Xbox va comunica cu tine verbal
Luni, 07 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Microsoft "îngroapă" Windows XP
Pagina a fost generata in 0.3022 secunde