Situație critică în Spania. Are cele mai multe cazuri noi de infectări cu coronavirus din Europa

Miercuri, 12 August 2020
179
Spania are cele mai mari cifre de infectare cu coronavirus din Europa, după ce a comunicat luni, o medie de 4.923 de cazuri noi zilnice, în ultimele șapte zile, mai mult decât Franța, Regatul Unit, Germania și Italia. Guvernul spaniol spune că numărul cazurilor crește odată cu înmulțirea testelor.


Spania se află într-o situație "critică", potrivit specialiștilor, cu cele mai mari cifre de infectări din Europa de Vest.


Spania a comunicat luni, 10 august, o medie de 4.923 de cazuri noi zilnice, în ultimele șapte zile, mai mult decât Franța, Regatul Unit, Germania și Italia, la un loc, conform unui calcul făcut de AFP din surse oficiale, scrie Mediafax.


Cu 323.000 de cazuri, Spania este prima din Europa de Vest, a unsprezecea din lume și este cu mult înaintea vecinilor, cu 108 cazuri la 100.000 de locuitori, față de 28 în Franța, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania și 8 în Italia, notează lefigaro.fr. Atât de mult, încât tot mai multe țări europene impun carantină persoanelor care se întorc din Spania.


În acest sens, Germania și-a extins, marți, avertismentele împotriva călătoriilor turistice în Spania, clasificând Madridul și Țara Bascilor ca zone de risc.


"Este o situație critică, suntem în punctul în care lucrurile se pot ameliora sau se pot înrăutăți (...) inseamna să facem tot ce putem și să încercăm să reducem focarele pentru ca situația să nu se agraveze," a declarat Salvador Macip, profesor de științe ale sănătății la Open University din Barcelona, pentru AFP.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2494 secunde