Singura supraviețuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viață

196
Singura supraviețuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viață - singurasupravietuitoare-1531319144.jpg

Articole recomandate

Principala suspectă dintr-o serie de crime rasiste care au șocat Germania la începutul anilor 2000 a fost condamnată, ieri, la închisoare pe viață de un tribunal din Munchen.

Beate Zschaepe, în vârstă de 43 de ani, este singura supraviețuitoare a celulei neonaziste Rezistența național-socialistă (NSU), ai cărei membri au ucis de-a lungul a șapte ani opt turci sau persoane de origine turcă, un grec și o polițistă germană.

Zschaepe a negat că ar fi participat la aceste crime împreună cu camarazii săi Uwe Boehnhardt și Uwe Mundlos, care s-au sinucis în 2011, la descoperirea întâmplătoare de către poliție a grupului lor.

Ea a dat asigurări, prin intermediul avocatului său, că se simte vinovată moral pentru că nu i-a oprit de la comiterea acestor crime.

Pedeapsa pronunțată împotriva sa este cea mai severă posibil conform legislației germane. Mai mult, din cauza "gravității deosebite" a faptelor, timp de 15 ani ea nu va putea cere eliberarea condiționată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1376 secunde