Simona Maierean, prima femeie pilot comandant de aeronavă în cadrul Heavy Airlift Wing din Europa

Vineri, 26 Iunie 2020
584
Locotenent-comandorul Simona Maierean, pilot pe aeronave de tip C-17 Globemaster III în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability - SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC, arată vineri Ministerul Apărării Naționale (MApN).


MApN amintește că la 24 de ani Maierean a devenit prima femeie - pilot de vânătoare din România și la 33 de ani - copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.


În urmă cu două luni s-a aflat la manșa aeronavei C-17 Globemaster și, după o misiune care a presupus aproximativ 40 de ore de zbor, a adus în țară 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud.


"Trebuie să știi ce vrei și să-ți asumi toate deciziile pe care le iei, să nu te oprești la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îți evaluezi realistic posibilitățile, îți asculți vocea interioară și mergi mai departe", a spus locotenent-comandorul Simona Maierean, potrivit MApN.


Simona Maierean a absolvit Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" în anul 2007, a obținut brevetul de pilot militar în anul 2008 la Școala de Aplicație "Aurel Vlaicu" Boboc și a fost repartizată la Baza 86 Aeriană Fetești.


În anul 2012 decide trecerea pe aeronavele de transport și devine pilot pe aeronava C 27 J Spartan la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Începând cu anul 2017, face parte din Grupul de Transport Aerian Strategic (Heavy Airlift Wing) din cadrul programului Strategic Aircraft Capability. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3746 secunde