Și la ei se moare de foame! Peste 4 milioane de canadieni nu au hrană suficientă

135
Și la ei se moare de foame! Peste 4 milioane de canadieni nu au hrană suficientă - ddd-1579517860.jpg

Articole recomandate

Canadienii care nu-și pot permite să mănânce cu regularitate riscă să moară prematur, potrivit unui studiu publicat luni, care arată că oamenii mor din cauza lipsei de hrană chiar și în țările bogate, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Peste 4 milioane de locuitori din Canada se confruntă cu un aport insuficient de hrană, potrivit datelor oficiale - o problemă care poate include lipsa alimentelor sau a meselor regulate, dar și compromisuri privind calitatea acestora. O cantitate insuficientă de hrană duce la "lipsuri materiale și afecțiuni psihologice" care la rândul lor conduc la inflamații cronice și malnutriție, se arată în studiul publicat în Canadian Medical Association Journal.

Aceste persoane sunt de asemenea mai puțin capabile să gestioneze afecțiunile cronice, a declarat autorul principal al studiului, Fei Men, de la Universitatea din Toronto, într-un interviu telefonic pentru Thomson Reuters Foundation. Persoanele care se confruntă cu o lipsă severă a hranei sunt de două ori mai predispuse să moară din cauza bolilor infecțioase, a leziunilor neprovocate și a sinuciderilor decât cele care nu se confruntă cu această problemă, se mai arată în studiu.

"Este ca și cum am fi găsit probleme din lumea a treia într-o țară dezvoltată", a declarat Fei Men. "În Canada, persoanele care suferă din cauza lipsei de hrană se confruntă cu probleme precum infecții și supradoze de droguri, probleme cu care ne-am fi așteptat să se confrunte locuitorii din țările în curs de dezvoltare", a mai spus el. "Rezultatele sunt destul de izbitoare și pentru noi. Într-o țară dezvoltată precum Canada, nesiguranța alimentară poate provoca în continuare decese", a declarat autorul studiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5025 secunde