X
X
Mai multe ştiri online:

Senatul a adoptat regulile de desfășurare a procesului de destituire a președintelui Trump

Ştire online publicată Joi, 23 Ianuarie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Senatorii americani au votat în favoarea regulilor propuse de liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, în legătură cu procesul de destituire a președintelui Donald Trump, transmite AFP. 


Rezoluția a fost adoptată la primele ore ale zilei de miercuri (ora coastei de est a SUA), cu 53 de voturi "pentru" și 47 de voturi "contra", care au respectat liniile celor două partide. 


Documentul stabilește regulile generale ale procesului. Regulile propuse de McConnell amână orice eventuală depoziție a martorilor până la o dată ulterioară și oferă fiecărei părți - democrații și Casa Albă - un răgaz de trei zile pentru a-și structura strategia pentru sau împotriva destituirii președintelui Trump. 


Democrații consideră propunerea drept o încercare de grăbire a procesului, de a ascunde noi probe contra lui Donald Trump și de a împiedica martorii să depună mărturie. 


Totuși, sub presiunea senatoarei republicane moderate Susan Collins, Mitch McConnell a făcut o schimbare de ultim moment a regulilor, extinzând de la două la trei zile durata alocată pledoariilor de deschidere. 


Liderul de la Casa Albă este acuzat de abuz de putere și obstrucționarea activității Congresului.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8622 secunde