Senatorul Rick Scott acuză China că încearcă să "saboteze" dezvoltarea vaccinului anti-COVID

98
Senatorul Rick Scott acuză China că încearcă să

Articole recomandate

Senatorul republican Rick Scott a acuzat China că încearcă să "saboteze" dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Pe de altă parte, un ministru din China a spus că țara sa va face vaccinul împotriva noului coronavirus un "bun comun" la nivel global în momentul când dezvoltarea sa va fi finalizată.


Senatorul american a făcut declarația în cadrul unei emisiuni de la BBC, adăugând că Beijingul "a ales să fie un adversar".


"Trebuie să facem acest vaccin. Din păcate, avem dovezi cu privire la faptul că China comunistă încearcă să ne saboteze sau să ne încetinească", a declarat Rick Scott, conform Digi24.


"Dacă noi sau Anglia îl obținem primii, sau altcineva din Europa, îl vom împărți. China nu va face asta", a adăugat senatorul.  


Întrebat cu privire la ce dovezi are pentru a-și sprijini afirmațiile, Scott a răspuns: "Sunt dovezi... au venit prin intermediul agenției noastre de informații, sunt dovezi că încearcă să ne saboteze sau să ne încetinească".


"E frustrant pentru ce ne-a făcut China, nouă tuturor. Ne-au mințit despre virus, altfel ne-am fi putut pregăti mai bine", a mai spus senatorul republican.


Autoritățile chineze au spus că au informat Statele Unite despre coronavirus pe 4 ianuarie, când boala încă nu era cunoscută.


Ministru chinez: Vaccinul nostru va fi disponibil pentru toată lumea
Într-o conferință de presă susținută duminică, ministrul Tehnologiei și Științei din China a precizat că țara sa dorește o creștere a cooperării internaționale în cazul dezvoltării unui vaccin.


China va face vaccinul "un bun public global" când va fi gata, a precizat Wang Zhigang în cadrul conferinței suținute la Beijing,.


Anterior, președintele Xi Jinping că dacă sau atunci când va fi produs în China, vaccinul va fi distribuit la nivel global "ca o contribuție de a asigura vaccinul în țările în curs de dezvoltare".


În China au fost confirmate duminică șase noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul total conform autorităților este de 83.036 de infectări și 4634 de decese.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6309 secunde