Senator american: Se apropie spectrul unui război cu Coreea de Nord

112
Senator american: Se apropie  spectrul unui război cu Coreea de Nord - senatoramericanrazboicoreeadenor-1512387179.jpg

Articole recomandate

Spectrul unui război preventiv împotriva Coreei de Nord se apropie de fiecare dată când Phenianul procedează la un tir cu rachetă sau la un test cu bombă nucleară, a apreciat, ieri, influentul senator american Lindsey Graham, citat de AFP.

"Dacă este un test nuclear subteran, va trebui să se pregătească pentru un răspuns foarte serios din partea SUA", a avertizat Graham la canalul CBS.

În aceeași declarație, citată de Reuters, senatorul republican a spus că Pentagonul ar trebui să înceapă evacuarea din Coreea de Sud a soțiilor și copiilor ofițerilor americani, întrucât conflictul cu Coreea de Nord se apropie.

"Este o nebunie să trimiți soții și copii în Coreea de Sud, având în vedere provocarea din partea Coreei de Nord", a spus Graham, membru al Comisiei pentru Servicii Militare din Senatul SUA.

"Vreau ca ei (Pentagonul) să stopeze trimiterea de personal auxiliar și cred că acum este momentul să începem să evacuăm rudele militarilor americani din Coreea de Sud", a spus Graham.

SUA au desfășurat un efectiv de 28.500 de militari în Coreea de Sud după războiul Coreei 1950-1953. Afirmațiile senatorului sunt ecoul celor rostite în ajun de consilierul pentru securitate națională al lui Donald Trump, generalul HR McMaster, care a declarat în cursul unui colocviu despre apărare că probabilitatea unui război cu Coreea de Nord crește în fiecare zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3929 secunde