Șeful Pentagonului vrea reducerea personalului militar american desfășurat în Afganistan

200
Șeful Pentagonului vrea reducerea personalului militar american desfășurat în Afganistan - seful-1576626665.jpg

Articole recomandate

Șeful Pentagonului, Mark Esper, vrea să reducă personalul militar american desfășurat în Afganistan "cu sau fără un acord de pace" cu talibanii pentru a da astfel prioritate teatrelor de operațiuni din regiunea indo-pacifică, precum și concurenței strategice cu China, transmite AFP. 


Comandantul forțelor americane din Afganistan, generalul Austin Miller, "crede că poate reduce efectivele", a declarat, luni, secretarul apărării, Mark Esper, în timp ce mass-media din SUA estimează că un anunț în acest sens din partea președintelui Donald Trump este iminent. 


"Generalul Miller crede că poate asigura dubla misiune de a lupta împotriva grupărilor jihadiste și de a instrui armata afgană", a adăugat Esper într-o serie de declarații făcute la bordul avionului care îl aducea înapoi în SUA din Belgia, unde a participat la aniversarea a 75 de ani de la bătălia din Ardeni. 


"În ceea ce mă privește, aș dori reducerea efectivelor, pentru că vreau să aduc acasă soldații pentru a-i instrui pentru altceva sau pentru a-i redistribui în regiunea Asia-Pacific", a adăugat el. 


"În cele din urmă, cea mai bună soluție pentru Afganistan este un acord politic între guvern și talibani", a mai declarat Esper. "Dar cred că putem reduce efectivele cu sau fără acest acord politic". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde