Șeful ONU avertizează împotriva violenței domestice pe fondul crizei

Luni, 06 Aprilie 2020
212
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat în legătură cu "creșterea înfiorătoare la nivel mondial" a violenței domestice în timpul crizei legate de coronavirus și a îndemnat guvernele să intensifice eforturile de prevenire a violenței împotriva femeilor, într-un mesaj video citat de DPA.

"Știm că izolarea și carantina sunt esențiale pentru suprimarea Covid-19. Dar ele pot prinde femeile în capcană cu parteneri abuzivi", a declarat Guterres, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Pentru multe femei și fete, amenințarea se profilează cel mai mult tocmai când ele ar trebui să fie în cel mai sigur loc. În casele lor", a adăugat el.

În unele țări, numărul femeilor care apelează la servicii de sprijin s-a dublat, furnizorii medicali și poliția sunt copleșiți și cu personal insuficient, iar grupurile locale de suport sunt "paralizate" sau duc lipsă de fonduri, a declarat șeful ONU.

El a făcut apel la guvernele din întreaga lume să se asigure că pedepsirea agresorilor continuă, să instituie sisteme de avertizare de urgență în farmacii și băcănii și să declare adăposturile ca servicii esențiale. Pagina a fost generata in 0.2191 secunde