Șeful diplomației ruse, vizită oficială în Coreea de Nord

188
Șeful diplomației ruse, vizită oficială în Coreea de Nord - sefuldiplomatieirusesergheilavro-1527686525.jpg

Articole recomandate

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov se va deplasa joi la Phenian, pentru a discuta despre programul nuclear al Coreei de Nord și despre cooperarea dintre cele două țări, a anunțat Ministerul de Externe al Federației Ruse, informează AFP.


"Vizita oficială a ministrului de externe rus Serghei Lavrov în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) va avea loc la 31 mai", a anunțat ministerul într-un comunicat.


Moscova a anunțat, săptămâna trecută, că o astfel de vizită este prevăzută, însă fără a preciza data.


Serghei Lavrov a primit în aprilie, la Moscova, o vizită inedită a șefului diplomației nord-coreene Ri Yong Ho, la finalul căreia Rusia i-a cerut comunității internaționale să acorde garanții ferme Phenianului în schimbul denuclearizării. Cu acea ocazie, Lavrov a anunțat că a acceptat o invitație din partea omologului său la Phenian.


Cea mai recentă vizită a unor oficiali ruși în Coreea de Nord datează din martie, când ministrul rus însărcinat cu dezvoltarea Extremului Orient, Aleksandr Galușka, s-a deplasat la Phenian pentru a evoca legăturile economice bilaterale. În decembrie 2017, o delegație a Ministerului Apărării rus s-a deplasat de asemenea la Phenian, pentru discuții cu omologi nord-coreeni. Cu toate acestea, o vizită a unui ministru de rangul lui Serghei Lavrov este una rarisimă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1459 secunde