Șefa diplomației europene, în vizită în Iran și Arabia Saudită

100
Șefa diplomației europene, în vizită în Iran și Arabia Saudită - federicamogherini-1477737544.jpg

Articole recomandate

Șefa diplomației UE Federica Mogherini se află sâmbătă la Teheran pentru convorbiri privind criza siriană și urmează ca în cursul serii să plece spre Arabia Saudită, relatează Agerpres.ro.


Federica Mogherini a avut convorbiri cu ministrul de externe iranian Jawad Zarif și urmează să fie primită de președintele iranian Hassan Rowhani în cadrul eforturilor de a obține o soluționare a crizei din Siria în legătură cu care puteri regionale ca Iranul și Arabia Saudită au poziții diferite.

Mogherini urmează să plece în cursul zilei spre Riad unde va avea convorbiri cu lideri ai Arabiei Saudite, un furnizor important de arme pentru grupări rebele siriene care încearcă să îndepărteze de la putere regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Vizita responsabilului european survine la o zi după ce miniștrii de externe din Rusia, Siria și Iran au avut convorbiri la Moscova privind situația din orașul sirian Alep.

Regimul președintelui Bashar al-Assad și aliatul său rus au lansat la 22 septembrie o ofensivă pentru preluarea controlului asupra cartierelor ocupate de rebeli în orașul Alep, atrăgându-și acuzații de "crime de război" ca urmare a intensității loviturilor, soldate cu aproximativ 500 de morți și 2.000 de răniți, potrivit ONU.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.243 secunde