Șefa diplomației canadiene denunță taxele absurde impuse de SUA

141
Șefa diplomației canadiene denunță  taxele absurde impuse de SUA - sefa-1528981891.jpg

Articole recomandate

Șefa diplomației canadiene, Chrystia Freeland, a calificat drept absurd faptul că Statele Unite justifică prin securitatea națională taxele vamale impuse Canadei, după o întrevedere cu senatori americani care și-au exprimat dezacordul cu Donald Trump, informează AFP.

În plină dispută comercială și diplomatică, Chrystia Freeland s-a întâlnit la Washington cu membri ai influentei Comisii pentru afaceri externe din Senatul american, ai cărei președinți, atât cel democrat, cât și cel republican, au denunțat deschis măsurile președintelui american la adresa vechilor aliați precum Canada și UE.

"Argumentul securității naționale, care i-a permis președintelui american să impună direct taxe vamale asupra oțelului și aluminiului fără a trece decizia prin Congres, este total absurd", a declarat șefa diplomației canadiene în fața jurnaliștilor.

"SUA trebuie să-și retragă aceste taxe ilegale și injuste pentru Canada și aliații săi", a adăugat ea după o reuniune care a durat aproape o oră cu majoritatea membrilor comisiei. "Credem cu adevărat că în final bunul simț va avea câștig de cauză", a mai spus ea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2299 secunde