Secretarul general al NATO îndeamnă Germania să-și majoreze cheltuielile militare

152
Secretarul general al NATO îndeamnă Germania să-și majoreze cheltuielile militare - secretarulgeneralalnato-1531141498.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat Germania să-și majoreze cheltuielile militare, într-un interviu apărut în publicația germană Bild am Sonntag cu câteva zile înaintea Summitului Alianței nord-atlantice de la Bruxelles, transmite dpa.

Stoltenberg a salutat promisiunea Berlinului de a crește bugetul apărării, dar a subliniat că se așteaptă ca Germania să facă mai mult și a amintit că membrii NATO s-au angajat să-și majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB până în 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că intenționează sporirea cheltuielilor pentru apărare, fără a menționa însă dacă se va atinge obiectivul de 2%. Cifrele inițiale anunțate evocă o majorare de până la 1,5%, menționează dpa.

Secretarul general al NATO a subliniat în interviu că 1,5% nu înseamnă 2%, deși consideră că Germania are în vedere îndeplinirea în timp a obiectivului de 2%.

Președintele american Donald Trump i-a criticat în mod repetat pe aliații SUA din NATO pentru că nu depun suficiente eforturi pentru a ajunge la acest nivel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde