Secretarul general al NATO: În ultimii ani am constatat o nouă sporire a prezenței americane în Europa

129
Secretarul general al NATO: În ultimii ani am constatat o nouă sporire a prezenței americane în Europa - skynewsjensstoltenbergjensstolte-1591636566.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat luni creșterea angajamentului militar al SUA în Alianță, dar a refuzat să comenteze proiectul de reducere a forțelor americane staționate în Germania, informează Agerpres.


"Nu vreau să comentez despre scurgeri sau speculații în media, dar pot spune că ne consultăm constant cu SUA și alți aliați cu privire la poziția și prezența forțelor lor în Europa", a declarat el într-o conferință de presă.


El a subliniat că "în ultimii ani am constatat o nouă sporire a prezenței americane în Europa, și nu este vorba doar de Germania". "SUA au desfășurat o nouă brigadă americană în Europa și au preluat comanda grupului tactic al NATO din Polonia", a notat Stoltenberg, evocând totodată "intensificarea rotației prezenței militare americane în țările baltice și o prezență navală la baza spaniolă Rota", precum și investițiile militare americane în manevre în Europa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6357 secunde