Secretarul de stat american Rex Tillerson va efectua primul său turneu în Africa

106
Secretarul de stat american Rex Tillerson va efectua primul său turneu în Africa - secretarul-1519996980.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat american Rex Tillerson va merge, săptămâna viitoare, în Africa, pentru prima dată de la sosirea la putere a lui Donald Trump, care a stârnit o polemică spunând despre țările africane, potrivit unor declarații care i-au fost atribuite, că sunt niște "țări de rahat", relatează AFP.

"Pentru prima sa vizită oficială în Africa, șeful diplomației americane va merge la Ndjamena (Ciad), în Djibouti, la Addis Abeba (Etiopia), la Nairobi (Kenya) și la Abuja (Nigeria), în perioada 6-13 martie", a anunțat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

Tillerson se va întâlni cu liderii fiecărei țări, precum și cu responsabilii Comisiei Uniunii Africane, al cărei sediu este la Addis Abeba.

"El intenționează să discute în special despre cum putem colabora cu partenerii noștri pentru a lupta împotriva terorismului, pentru a favoriza pacea și securitatea, pentru a promova buna guvernare și pentru a încuraja un comerț și investiții reciproc avantajoase", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5118 secunde