Se schimbă legile de circulație pe autostrăzi. Care va fi viteza MAXIMĂ permisă

324
Se schimbă legile de circulație pe autostrăzi. Care va fi viteza MAXIMĂ permisă - seschimbaviteza-1533562177.jpg

Articole recomandate

Viteza maximă pe autostrăzile din Austria va crește de la 130 la 140 km/h. Potrivit Ministrului Transporturilor, Norbert Hofer, Austria modifică viteza maximă permisă pe autostradă pentru a le permite șoferilor să câștige timp. 


Hofer își motivează decizia prin faptul că mașinile sunt tot mai sigure și că infrastructura din țară este suficient de bună pentru a permite acest lucru.


Au fost dezbateri pe această temă în spațiul public, în Austria, și a fost dat exemplul Germaniei- singura țară din lume care își permite să aibă secțiuni de autostradă fără limită de viteză.


Potrivit clubului auto ÖAMTC, mortalitatea pe autostrăzi nu este cauzată de viteză, iar Germania are o rată a mortalității de 1,7 la 100 de milioane de kilometri pe vehicul. Criticii vor spune că este cu 1,7 prea mare, dar nu se va simți nimeni mândru că este român după ce ar vedea echivalentul acestui calcul pentru țara noastră. Ecologiștii din Austria au fost printre primii critici ai măsurii propuse de Ministrul Transporturilor din țara respectivă.


Pentru moment, noua limită de viteză permisă în Austria este permisă doar pe autostrada dintre Viena și Salzburg, cu rezerva că ar putea fi extinsă și la alte rute din această țară.


Și, foarte important, viteza maximă pe orice segment de drum va fi semnalizată în permanență, iar fiecare schimbare a acestuia va fi și ea semnalizată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.152 secunde