Scandalul privind migrația. "Europa și SUA nu au același model de civilizație"

181
Scandalul privind migrația.

Articole recomandate

"Europa și Statele Unite nu au același model de civilizație și nu împărtășesc anumite valori", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, ca reacție la imaginile catalogate drept șocante cu copii separați de părinții lor la frontiera mexicană de către autoritățile americane, relatează Reuters. 


"Nu vreau să se întâmple în Europa ceea ce se întâmplă în SUA", a subliniat Griveaux, la postul de televiziune France 2. "Nu avem același model de civilizație. Evident, nu împărtășim anumite valori. Aceste imagini sunt șocante. Evident, noi suntem aici pentru a apăra un ideal european, care este un ideal al păcii, al libertății", a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului francez. 


Președintele american a afirmat, luni, că nu va lăsa ca SUA să devină "o tabără pentru imigranți", în ciuda scandalului provocat de separarea a peste 2.400 de minori de părinții lor fără documente. 


Pentru a-și susține afirmațiile, el a invocat spectrul crizei migratorii în Europa, neezitând să se exprime împotriva cancelarului german Angela Merkel în criza politică ce amenință coaliția acesteia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8806 secunde