Scandalul "Pastile testate pe oameni" ia amploare. Primul deces!

163
1
Scandalul

Articole recomandate

Un studiu clinic pentru testarea unui nou medicament, în Franța, a provocat decesul unei persoane care intrase în moarte cerebrală. Alte cinci persoane sunt în stare gravă.

O anchetă este în desfășurare, după ce șase oameni au ajuns la spital în stare critică. Ei participaseră la teste clinice pentru un nou tip de analgezic.

Francezul era unul dintre cele șase persoane care au ajuns în spital, după testarea noului medicament. Pentru moment, nu se știe dacă de vină este substanța, care fusese deja testată pe animale, sau doza primită de voluntari.

La testele clinice au participat 90 de voluntari, perfect sănătoși, cărora li s-a administrat substanța respectivă în doze diferite. Trei dintre "cobaii" aflați în stare gravă au leziuni cere-brale ireversibile și vor rămâne cu handicap.

Studiul a fost realizat de Biotrial, un laborator privat din Rennes, care avea toate autorizațiile necesare și funcționa de 20 de ani.

Medicamentul era destinat tratării durerilor, iar inițial, presa a anunțat că ar fi vorba de un analgezic pe bază de canabis. Ministrul francez al Sănătății, care i-a vizitat pe pacienți, a venit cu explicații:

"Acest medicament nu conține canabis. Nu este niciun produs sau un derivat din canabis. Acționează la nivelul sistemelor naturale care luptă împotriva durerilor", a precizat Marisol Touraine.

În fiecare an, mii de oameni din întreaga lume iau parte la astfel de studii clinice, dar accidentele de acest gen sunt foarte rare, spune în reportajul său jurnalistul BBC, Hugh Schofield. Noile reglementări ale Uniunii Europene pentru a accelera studiile clinice de testare a medicamentelor și simplificarea acestor proceduri de testare în toate statele membre, urmează să intre în vigoare în luna mai.

Comentează știrea

DODO
19 ianuarie 2016
cobai romanesti

De 25 de ani romanii sint cobai pentru companiile de medicamente. Vedeti ce agresive sint reclamele si agentii de vinzari ,cit se chinuie sa ne bage pe git pseudo medicamente si suplimente ,,minune ,,care in alte tari UE nu exista.Si nici medicii nostri nu sint straini de aceasta situatie ( a se vedea statisticile despre prescriptiile medicale ) Sintem indopati ca curcanii ,de aceea sintem printre primii la consumul de medicamente ca de...sint in joc comisioane !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5613 secunde