Scandal înainte de debutul JO 2020. Un oficial a fost demis pentru o glumă legată de Holocaust

275
Scandal înainte de debutul JO 2020. Un oficial a fost demis pentru o glumă legată de Holocaust - fondscandal2-1626978020.jpg

Articole de la același autor

Jocurile Olimpice 2020 stau sub ameninţarea înmulţirii cazurilor de coronavirus şi ar putea fi sistate în orice moment. Şi parcă acest lucru nu ar fi suficient, un scandal de proporţii a izbucnit cu o zi înainte de deschiderea oficială. Un responsabil cu ceremonia de deschidere a fost demis din cauza unui fapt petrecut în urmă cu 20 de ani.

Un nou scandal legat de Jocurile Olimpice de la Tokyo a izbucnit joi, cu o zi înainte de deschiderea competiției. Organizatorii au anunţat demiterea responsabilului cu ceremonia de deschidere, Kentaro Kobayashi, din cauza unei glume legate de Holocaust care data de mai bine de 20 de ani. „Am aflat că în cadrul unui moment artistic, în trecut, Kentaro Kobayashi a folosit un limbaj dispreţuitor faţă de un fapt istoric tragic. Comitetul de organizare a decis să îl demită pe domnul Kobayashi din funcţie”, a spus preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, potrivit AFP. Consecinţele demiterii sale în contextul ceremoniei de deschidere de vineri seara nu sunt clare, însă. „Încă ne gândim în privinţa manierei prin care să putem asigura desfăşurarea ceremoniei de mâine”, a spus Hashimoto.

Într-un scheci umoristic difuzat în 1998, Kobayashi şi un alt artist imitau un celebru duo de animatori ai unei emisiuni japoneze de televiziune pentru copii. Prefăcându-se că îşi imaginează o activitate de bricolaj în care era vorba de instalarea unor mici păpuşi de hârtie, Kobayashi i-a propus partenerului său se joace de-a Holocaustul. Publicul a izbucnit în râs şi a fost un moment amuzant. Artistul a recunoscut apoi, că sceneta pe care o scrisese a fost deplasată, replicile fiind nepotrivite făcând referire la un episod tragic din istorie.



JO sub semnul demisiilor


Demiterea lui Kobayashi a venit la doar câteva zile după cea a lui Keigo Oyamada, compozitorul uneia dintre temele muzicale ale ceremoniei de deschidere. Acest artist japonez, cunoscut sub pseudonimul Cornelius, recunoscuse în interviuri acordate în anii 1990, pe un ton lejer, cum îşi persecuta colegii de clasă cu handicap în tinereţe. În martie, un alt responsabil artistic cu ceremoniile de deschidere şi încheiere ale Jocurilor, Hiroshi Sasaki a demisionat şi el pentru faptul că a sugerat să deghizeze în porc o vedetă a reţelelor sociale, Naomi Watanabe, din cauza rotunjimilor sale. În februarie, preşedintele de atunci al Comitetului Tokyo-2020, fostul premier Yoshiro Mori, a fost şi el nevoit să părăsească funcţia din cauza unor afirmaţii sexiste, care au provocat reacţii la nivel planetar. Aceste scandaluri au afectat şi mai mult imaginea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, deja destul de nepopulare în rândul majorităţii publicului japonez, care se teme că evenimentul va agrava criza sanitară prin care trece ţara, în contextul pandemiei de coronavirus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4502 secunde