Sara Netanyahu, găsită vinovată de utilizare abuzivă de fonduri publice. Pedeapsa primită

170
Sara Netanyahu, găsită vinovată de utilizare abuzivă de fonduri publice. Pedeapsa primită - saranetanyahu-1560690903.jpg
Soția premierului israelian în exercițiu, Sara Netanyahu, a fost găsită vinovată duminică de faptul că a decontat ilegal mese, pe cheltuiala contribualului, de către un tribunal de la Ierusalim, relatează AFP.


Inculpată inițial în iunie 2018 de fraudă și abuz de încredere, Sara Netanyahu a negociat un acord, care a fost acceptat de tribunal.


Ea fost găsită, până la urmă, vinovată de faptul că a exploatat erori ale altei persoane și a fost condamnată doar la plata unei amenzi, a unor cheltuieli și unor despăgubiri.


Sara Netanyahu urmează să plătească o amendă în valoare de 10.000 de shekeli (2.500 de euro) și să ramburseze statului 45.000 de shekeli (11.000 de euro).


Soția premierului israelian în exercițiu Benjamin Netanyahu a fost inculpată inițial de fraudă și abuz de încredere cu privire la faptul că a decontat mese în valoare de 100.000 de dolari (aproximativ 85.000 de euro) din fonduri publice, spunând, în mod fals, că nu exista un bucătar la reședința oficială a prim-miniștrilor israelieni.


Acuzațiile de fraudă, care ar fi putut antrena o sancțiune dură, au fost astfel abandonate, potrivit stirileprotv.ro.


Procesul său a fost deschis în octombrie 2018.


Sara Netanyahu, în vârstă de 60 de ani, a fost vizată și de alte acuzații în trecut.


În 2016, un tribunal de la Ierusalim i-a acordat despăgubiri unui fost majordom al lui Benjamin Netanyahu, care l-a acuzat pe premier și pe soția acestuia de rele tratamente.


Soțul său, pe lânga care ea joacă un rol important, urmează să fie audiat, la rândul său, la începutul lui octombrie, pentru a da socoteală de acuzații de "corupție", "fraudă" și "abuz de încredere" în trei cazuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5663 secunde