S-a decis! Când va fi învestit Guvernul Orban

116
S-a decis! Când va fi învestit Guvernul Orban - cameradeputatilorvotvotvot858630-1572262765.jpg

Articole recomandate

Calendarul de învestire propus de liberali a căzut la vot în Birourile Permanente reunite al Parlamentului. Miniștrii vor fi audiați în comisiile de specialitate în zilele de marți și miercuri, iar votul final, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va avea loc luni, 4 noiembrie, au decis birourile permaante ale Parlamentului.


Premierul desemnat, Ludovic Orban, a transmis o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului în care propunea ca marți, 29 octombrie, să fie programate audierile miniștrilor desemnați în ședințele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere, iar miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10,00 să fie convocată ședința comună de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, preciza săptămâna trecută că parlamentarii doresc ca audierile în comisii să nu fie de formă, iar liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a avansat data de 4 noiembrie pentru convocarea ședinței de plen pentru învestirea Guvernului. 


Pentru a trece de Parlament, Guvernul are nevoie de 233 de voturi favorabile. Conform Constituției, Birourile permanente ale celor două Camere stabilesc data ședinței comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului și listei Guvernului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7188 secunde