Rușii vor lansa campania de vaccinare în masă peste o lună. Au fost deja produse 15.500 doze de vaccin

163
Rușii vor lansa campania de vaccinare în masă peste o lună. Au fost deja produse 15.500 doze de vaccin - 1-1597679393.jpg

Articole recomandate

Vaccinul rusesc anti-Covid, Sputnik V, a fost deja produs în 15.500 doze, ca parte a primului lot, informează agenției de presă de stat a Rusiei, TASS, citată de Agerpres. Rușii spun că vor lansa campania de vaccinare în masă peste o lună.


Alexandr Ginzburg, directorul Institutului Gamaleya, cel care a produs Sputnik V, a declarat că în decurs de șapte sau zece zile vor începe studiile ulterioare înregistrării produsului, în care vor fi vaccinate zeci de mii de persoane. Ginzburg a precizat că studiile vor dura între 4 și 6 luni, ceea ce nu va fi un impediment pentru a începe deja vaccinarea în masă a populației, vaccinare care va fi voluntară, potrivit autorităților.


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a primit cu prudență vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 și a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare și evaluare stabilite de această organizație privind eficacitatea și siguranța. Unii cercetători se tem că Rusia ar putea pune prestigiul național în fața siguranței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2234 secunde