Rusia va trimite specialiști și echipamente în Italia

310
Rusia va trimite specialiști și echipamente în Italia - rusia-1584882892.jpg

Articole recomandate

Rusia va trimite în Italia specialiști și echipamente pentru a o ajuta să lupte împotriva noului coronavirus, după ce în această țară s-a înregistrat o cifră record de aproape 800 de morți în ultimele 24 de ore, a anunțat, sâmbătă, Kremlinul, citat de AFP.

Președintele rus Vladimir Putin "a confirmat voința Rusiei de a acorda o asistență necesară în mod operațional și a furnizat detalii concrete despre aceasta" în cursul unei convorbiri telefonice, sâmbătă, cu premierul italian Giuseppe Conte, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de agențiile de presă ruse.

Rusia va trimite în Italia în special "mijloace de protecție, sisteme mobile pentru dezinfecția prin aerosol a mijloacelor de transport, echipamente medicale, precum și specialiști pentru a acorda o asistență practică în zonele cele mai afectate de pandemie", precizează documentul citat.

Cei doi lideri s-au pus de acord asupra "unei cooperări strânse în lupta împotriva coronavirusului", se mai spune în comunicatul Kremlinului.

Acest anunț intervine într-un moment în care Italia a înregistrat, sâmbătă, un nou record de decese în 24 de ore, cu 793 de morți, ceea ce ridică la 4.825 numărul persoanelor ucise aici de noul coronavirus în decurs de o lună, potrivit cifrelor furnizate de protecția civilă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4322 secunde